De Résidence ligt aan het zuidwesten van het park aan de rivier de L’Eyre en op het terrein van 48 hectare is een zeventiende-eeuws kasteel dat opgeknapt gaat worden.
Op het terrein is een gemeenschappelijk buitenzwembad
en voor de kleine kinderen een pieren bad, verder zijn er twee tennisbanen. Er is een speelveld en een speeltuintje voor peuters en kleuters. Een jeu de boules baan ontbreekt natuurlijk ook niet. In het hoofdgebouw bevindt zich een brasserie/bar/restaurant. Naast het uitgezette fitness
parcour over het terrein door het bos en langs de rivier,
is er een squash baan. Voor het Château is een groot veld wat door menigeen als driving range wordt gebruikt, af en toe wel goed zoeken tussen de molshopen. Het omheinde park is voor kinderen een veilige plaats, ze maken gauw contacten met andere kinderen die rond fietsen, zwemmen of spelen. In de zomer vakantie worden er vaak activiteiten voor kinderen georganiseerd zoals speurtochten met picknick, tenniswedstrijden, kanotochten enz.

Ons huis ligt op een leuke plek in een schitterend kleinschalig vier sterren Residence. De eigenaren (veelal arts, notaris, etc) en de vakantiegasten (idem) zijn veelal leuke mensen met gevoel voor de goede dingen in het leven, geen camping smokings, of opgefokte figuren.
Ook de lokale Fransen in Aquitaine zijn anders dan in andere delen van Frankrijk uiteraard chauvinistisch maar meer open voor buitenlanders.

Klik op de foto's voor een vergroting

 


       
 
   
  Klik hier voor nadere technische gegevens over het huis.